Французи купили 50% СК "Український страховий альянс"

Понеділок, 11 червня 2007, 14:29

У п'ятницю найбільша у світі страхова компанія - французька AXA оголосила про придбання 50% акцій української СК "Український страховий альянс".

Зараз компанією володіє "Укрсиббанк", 51% акцій якого належить банку BNP Paribas.

Експерти оцінюють вартість "Українського страхового альянсу" в 15-17 млн. дол.

Страховики вважають АХА сильним гравцем й упевнені, що, інвестувавши в розвиток кілька десятків мільйонів доларів, французька група стане одним із провідних гравців на ринку.

Реклама:

За умовами угоди, AXA контролюватиме менеджмент спільного підприємства, при цьому "Український страховий альянс" одержує право на "ексклюзивну банківську підтримку" "Укрсиббанку" протягом 10 років.

Як пояснила директор зі зв'язків із громадськістю AXA Клара Родріго, компанія купує тільки 50% "Українського страхового альянсу", тому що Україна для AXA - новий ринок: "Більш комфортно ми будемо почувати себе в партнерських відносинах з BNP Paribas, який представлений в Україні вже кілька років".

Угода завершиться до кінця року, її сума не розголошується.

"Український страховий альянс" найактивніше працює на ринках КАСКО та майнового страхування. Власний капітал компанії станом на 1 січня - 31,233 млн. грн (64-е місце по рейтингу Forinsurer.com), страхові премії - 177,49 млн. грн (13-е місце), виплати - 44,69 млн. грн (11-е місце).

За даними Insurance Information Institute, АХА посідає перше місце у світі за зборами страхових платежів - за підсумками 2006 року їхній обсяг склав 103 млрд. дол.

Компанія спеціалізується на ризиковому та лайфовому страхуванні. Представлена в Західній Європі, Північній Америці та Азії.

"Економічна правда" за матеріалами Коммерсант-Украина

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!