Семенюк забирає Чорноморський суднобудівний завод

Четвер, 24 травня 2007, 19:55 -

Господарський суд Києва 24 травня, задовольнивши клопотання Фонду державного майна, залучив до розгляду справи про визнання недійсності приватизації 90% холдингової компанії "Чорноморський суднобудівний завод" Верховну Раду та Кабінет Міністрів як третіх осіб.

Про це повідомила журналістам голова ФДМ Валентина Семенюк, яка брала участь у засіданні суду.

Вона пояснила, що клопотання ФДМ пов’язане з тим, що у випадку позитивного для Фонду рішення суду, питання повернення ЧСЗ у держвласність буде предметом розгляду Кабінету Міністрів.

Реклама:

Крім того, у випадку остаточного позитивного рішення завод буде повторно виставлено на приватизацію.

Семенюк також зазначила, що Генеральна прокуратура, яка подала позов про визнання недійсності приватизації ЧСЗ, не підтримала клопотання ФДМ.

"Я здивована тим, що Генеральна прокуратура відмовилася підтримати Фонд державного майна", - сказала Семенюк.

Вона ще раз підкреслила, що позов поданий у зв’язку з порушеннями під час приватизації ЧЗС.

Раніше ФДМ установив невиконання умов договору купівлі-продажу ЧСЗ у частині вимог колективного договору, на підставі чого Фонд підтримав позовні вимоги прокуратури Миколаївської області про розірвання договору купівлі-продажу пакету акцій ЧСЗ та повернення його в держвласність.

Відповідно до договору купівлі-продажу від 7 жовтня 2003 року 90,25% акцій ЧСЗ придбало ВАТ "Миколаївська малотоннажна верф". Інвестор, зокрема, повинен був забезпечити прибуткову діяльність підприємства, внести протягом 2003-2007 р. інвестиції на загальну суму 49 млн. грн., а також досягти показника переробки металопродукції в обсязі 60 тис. тонн.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: