Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Президент доручив Януковичу зайнятися фінансуванням виборів

Четвер, 5 квітня 2007, 14:30

Президент Віктор Ющенко доручив Кабінету міністрів забезпечити фінансування дострокових парламентських виборів. Про це глава держави заявив на сьогоднішньому засідання РНБО.

Віктор Ющенко зазначив, що на даний момент найважливішою задачею є повноцінна та злагоджена підготовка до позачергових виборів. Він також підкреслив, що вже поставив чіткі задачі перед Кабміном та ЦВК. "Звертаючись до прем'єр-міністра та уряду, прошу негайно забезпечити проведення і відповідним чином забезпечити фінансування позачергових виборів. Просив би відобразити це питання на сьогоднішньому засідання Верховної Ради", – сказав він.

Ющенко також підкреслив, що указ президента про розпуск парламенту є обов'язковим до виконання, більше того, його невиконання матиме наслідком кримінальну відповідальність. За його словами, в Україні є достатньо коштів для проведення демократичних виборів. Зараз необхідно оперативно сформувати територіальні виборчі комісії та організувати процес голосування за кордоном.

Вчора на прес-конференції голова ЦВК Ярослав Давидович повідомив, що на проведення дострокових парламентських виборів в Україні необхідно 340 млн. грн. За його словами, він вже направив відповідні матеріали у Кабінет міністрів та Міністерство фінансів. Крім того, зараз ці розрахунки за дорученням президента розглядає Рада національної безпеки та оборони.

Реклама:

Народний депутат від "Нашої України" Павло Жебрівський також заявив вчора, що гроші на проведення дострокових виборів у державі є. За його словами, виділення цієї суми ніяк не вплине на фінансування окремих соціальних бюджетних програм.

Нагадаємо, що відповідно до Указу президента позачергові вибори призначені на 27 травня 2007 року.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!