МВФ: На світових фондових ринках проходить звичайна корекція

П'ятниця, 2 березня 2007, 11:30

Спад біржових котирувань, що відбувся в останні дні на світових фондових ринках, - це "скоріше корекція, ніж фундаментальний поворот у напрямку руху" ринкових показників. Таку думку висловив на черговому брифінгу для журналістів у Міжнародному валютному фонді офіційний представник Масуд Ахмед.

"На ринках уже відбувається деяке оздоровлення, і ми вважаємо корекції складовою частиною функціонування фінансових ринків", - сказав він. У цілому, за його словами, МВФ поки "не бачить підстав змінювати" свої прогнози щодо найближчого майбутнього світової економіки.

Відповідно до цих прогнозів МВФ очікує в нинішньому році "стійкого росту" у розвинених економічних державах і "продовження росту в країнах з ринками, що формуються, і країнах, що розвиваються,". У світі в цілому темпи росту за рік повинні скласти "трохи менше 5%", - сказав Ахмед.

На питання про те, чи не бачить МВФ особливих погроз із боку Китаю, де починався біржовий обвал, представник фонду відповів так: "Ми не вважаємо, що зміни, які сталися за останні дні, у ринкових оцінках ризику були викликані якоюсь однією подією".

Реклама:

Ґазєта.ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!