Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Бойко допоможе РФ будувати газопровід, який позбавляє Україну основних "козирів"

Середа, 14 березня 2007, 19:24

Україна готова поставляти обладнання та матеріали для спорудження магістрального газопроводу Nord Streem, повідомив міністр палива та енергетики Юрій Бойко в ході виступу на Українському енергетичному саміті в Лондоні в середу.

"Україна готова стати партнером у проекті Nord Streem по поставках обладнання та матеріалів", - сказав глава Мінпаливенерго, слова якого приводить прес-служба міністерства.

Бойко відзначив значну важливість Nord Streаm для Євросоюзу.

Nord Stream - магістральний газопровід через Балтійське море, що дозволить транспортувати газ із РФ до Європи в обхід України та Польщі.

Реклама:

Довжина газопроводу - 1200 км. Газопровід передбачається ввести в експлуатацію в 2010 році, при цьому на першому етапі планується будівництво першої нитки із пропускною здатністю 27,5 млрд. кубометрів на рік. На другому етапі планується подвоєння пропускної здатності до близько 55 млрд. кубометрів на рік за рахунок спорудження другої нитки газопроводу.

Як відомо, у ці дні в Лондоні проходить Український інвестиційний саміт, у рамках якого вперше проводиться Український енергетичний саміт.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!