Тимошенко: Азаров хоче зробити Україну частиною нової імперії

Понеділок, 12 лютого 2007, 12:06 -

Лідер фракції парламентської опозиції Юлія Тимошенко заявляє, що не допустить створення Єдиного економічного простору на дискримінаційних умовах для України.

"Я хочу нагадати суспільству, що по всім проектам протоколів щодо створення ЄЕП, які були підготовлені Азаровим ще в часи Кучми, передбачається, що в Єдиному економічному просторі буде створено наддержавну структуру, якій делегується прийняття всі життєво важливі питання в тому числі України", - сказала Тимошенко.

За словами Тимошенко це питання митної політики, грошово фінансової політики, тобто "практично всіх ключових питань, які мусить вирішувати країна, як суверена держава".

"І в цьому наддержавному органі Україні планувалося віддати при голосуванні 11% голосів, а більше 80% голосів залишити за Російською Федерацією, - заявила Тимошенко. - І я думаю, що після того, як наша політична сила зруйнувала спроби посягнути на політичну незалежність і суверенітет України, повну монополізацію Росією наших енергетичних питань, після того як не вийшла спроба захопити нашу газотранспортну систему, ми поставили перешкоду у вигляді законопроекту, який був прийнятий 430 голосами".

Реклама:

"Але і після цього шукаються нові методи зруйнувати суверенітет України і зробити її частиною нової імперії, - заявила Тимошенко. - Я підкреслюю, і хочу, щоб це почув не тільки пан Азаров. Як тільки їх рука підніметься щодо залучення на таких умовах існування наддержавного органу України в ЄЕП, саме з позбавленням України політичного суверенітету, я думаю, що як мінімум дві третини країни не буде роздумувати , що робити з цим урядом".

"І я як лідер політичної сили стану на чолі цієї боротьби, - сказала Тимошенко. - І пану Азарову, пану Януковичу ніхто не дозволить створювати на таких умовах ЄЕП так само як і віддавати наші енергетичні можливості".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: