Український експорт: вікно відкривається?

Росіяни вкотре приїдуть перевіряти українське м'ясо та молоко

П'ятниця, 8 грудня 2006, 12:47

Російські експерти планують наступного тижня продовжити інспектування українських м’ясомолочних підприємств на предмет можливого поновлення ними поставок продукції до Російської Федерації.

Про це повідомив міністр аграрної політики Юрій Мельник.

"Наступного тижня приїде група російських експертів, яка проінспектує приблизно 15 підприємств: половину "молочних" та половину "м'ясних"", - сказав міністр журналістам у п'ятницю в Києві.

Він зазначив, що Україна постійно веде діалог з російською стороною щодо вирішення проблеми поставок української продукції тваринництва до Росії.

Реклама:

"Я вважаю, що результат непоганий", - сказав Мельник.

Він нагадав, що в даний час право на поставки продукції до Росії одержали дев'ять українських м’ясопереробних та шість молокопереробних підприємств.

Міністр підкреслив, що українські підприємства провели великий обсяг робіт з виконання норм українського законодавства, яких раніше часто не дотримувалися.

Нагадаємо, що Росія заборонила поставки продукції тваринництва з України з 20 січня 2006 року у зв'язку з претензіями до роботи української ветеринарної служби. На початку жовтня було підписано меморандум про нові умови поставки м'ясної продукції, у першу чергу яловичини, з України до Росії. Питання про умови поновлення поставок молочної продукції планується вирішити до кінця року.

Україна у 2005 році поставила в РФ продукцію тваринництва на суму 620 млн. дол.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!