"Нелегальні" кримські козаки промишляють рейдерським розбоєм

Четвер, 7 грудня 2006, 19:54

Серед діючих у Криму козачих формувань є самозвані об'єднання, які неодноразово брали участь у рейдерських захопленнях власності й підприємств, а також провокували ряд суспільних конфліктів на території автономії, їхньою діяльністю зараз займаються правоохоронні органи.

Як повідомили в четвер у прес-службі прокуратури Криму, ці факти були встановлені в ході перевірки законності реєстрації й діяльності на території автономії організацій козаків.

З 2005 року кількість зареєстрованих козачих об'єднань у Криму зросла з 41 до 49.

Більше половини з них представляють самостійні формування, які не визначають напрямок своєї діяльності. Незначно збільшилася кількість об'єднань козаків, які беруть участь в охороні громадського порядку, зокрема 7 з них сприяють роботі стражів порядку.

Реклама:

Найбільше організацій козаків зареєстровано в Сімферополі, Ялтинському, Алуштинському, Судакському регіонах та Євпаторії.

Однак серед кримських козаків були виявлені й "нелегали". Прокурори встановили, що два осередки видавали себе за козаків, але діяли незаконно.

Як відзначили в прес-службі прокуратури автономії, саме серед таких - не легалізованих козаків, виявилися ті, які брали участь у рейдерських захопленнях власності та підприємств на території Криму, провокували ряд суспільних конфліктів.

Нині цими "рядженими", які використовували козацькі атрибути, займається міліція.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!