Полтавські депутати подарували собі по 10 тис. грн. з обласного бюджету

Четвер, 28 грудня 2006, 12:59

28 грудня в четвер на сесії Полтавської обласної ради прийнято бюджет регіону на 2007 рік де зокрема, документом передбачено виділення кожному з депутатів по 10 тис. грн.

У середу, під час обговорення на розширеному засіданні депутатських комісій проекту бюджету, своє негативне відношення до ініціативи депутатів виділити кожному з них по 10 тис. грн. для нібито "надання матеріальної допомоги незаможним" висловив губернатор області Валерій Асадчев.

Учасники засідання стали свідками різкої дискусії з цього приводу між ним і головою облради Олександром Удовиченко.

Губернатор назвав незаконним виділення таких коштів кожному з 90 депутатів облради, тому що вони не є розпорядниками державних коштів. Крім цього Асадчев поставив під сумнів прозорість "допомоги", котру будуть надавати бідним полтавцям їхні обранці.

Реклама:

Він одразу попередив, що ніхто з депутатів не отримає заплановані гроші у виді готівки і спрогнозував, що у випадку прийняття такого рішення облрадою, контролюючі органи одразу розцінять це як нецільове використання бюджетних грошей.

У свою чергу, голова облради "регіонал" Удовиченко порекомендував губернаторові після того, як у бюджеті все-таки буде виділено 900 тис. грн. для депутатського фонду, подумати про те, як узаконити таке рішення.

У четвер журналісти стали свідками одностайного схвалення учасниками сесії рішення про виділення в 2007 році по десять тисяч кожному депутатові. Розпорядником цих грошей буде головне управління праці та соціального захисту населення ОДА.

Губернатор, який був присутній на сесії, не вніс ніякі пропозиції з цього питання. Але йому все-таки пригадали вчорашню спробу стримати апетити депутатів. З залу поставили запитання про те, у скільки обійдеться бюджетові утримання нового, п'ятого, заступника губернатора, посаду якого цими днями ввели в ОДА. Асадчев не зміг дати виразну відповідь, але пообіцяв, що цю інформацію пізніше нададуть фінансисти облдержадміністрації.

Обком

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!