Угорці пропонують Україні заробити відсутні в Бюджеті-2007 800 млн. грн.

П'ятниця, 22 грудня 2006, 15:26

Компанія Korlea Invest, яка працює на ринку міжнародних поставок електроенергії, звернулася до президента Віктора Ющенко із проханням втрутитись у ситуацію з виконанням діючих міжнародних торговельних угод між її дочірнім підприємством Energy Capital ZRt і ГПВД "Укрінтеренерго".

Про це йдеться в офіційному зверненні компанії до глави держави, передає proUA.

Як відзначається у зверненні, у компанії стурбовані ситуацією з виконанням контрактних зобов'язань між дочірнім підприємством компанії в Угорщині Energy Capital ZRt. і ГПВД "Укрінтеренерго" на покупку української електроенергії, а також блокуванням керівництвом держкомпанії продовження роботи в 2007 році діючого контракту між Energy Capital ZRt й "Укрінтеренерго".

Зокрема, відзначається у зверненні, з початку 2006 року Energy Capital ZRt. удалося вперше демонополізувати україно-угорський перетин, ставши другою угорською компанією, що забезпечує поставки електроенергії з України в Угорщину.

Реклама:

Це призвело до того, що в 2006 році ціна української енергії зросла майже в 2 рази.

Як заявляють у компанії, на 2007 рік вона запропонувала дворазове збільшення, довівши ціну за два роки з 26 дол. за 1 МВт-годину до 80 дол., що може принести Україні додатково тільки в 2007 році більше 800 млн. гривень.

"Незважаючи на це, ГПВД "Укрінтеренерго" в особі пана Миколи Пашкевича не реагує на наші звернення про виконання контрактних зобов'язань, більше того, блокує продовження роботи в 2007 році діючого контракту, підписаного між Energy Capital ZRt і ГПВД "Укрінтеренерго", - говориться в обігу.

У компанії заявляють, що, очевидно, керівництво державної компанії не зацікавлено ні в лібералізації ціни експортної електроенергії, ні в наповненні бюджету України на 2007 рік, і обвинувачують його в поверненні до непрозорої монопольної моделі експорту електроенергії в Угорщину, що загрожує Україні матеріальними збитками й зниженням довіри серед європейських партнерів.

Дії Пашкевича, відзначають у компанії, приводять до тупикової ситуації.

Компанія Korlea Invest входить у десятку найбільших трейдерів у Європі, має філії в 7 європейських країнах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!