"Солодкий продукт" в Україні рекордно подешевшав

П'ятниця, 15 грудня 2006, 17:39

Поточний тиждень продемонстрував зниження оптових цін на цукор в Україні до історично мінімальних значень за 3 останні маркетингові роки, повідомила начальник аналітичного відділу консалтингового агентства ААА Марія Колісник.

За її словами, користуючись сформованою кон'юнктурою, великі корпоративні покупці задовольнили свої потреби в солодкому продукті.

У Західному регіоні цукор торгується в діапазоні 2 тис. 450 - 2 тис. 470 гривень за тонну, вартість оптових партій цукру в Центральному регіоні перебуває в коридорі від 2 тис. 480 до 2 тис. 500 гривень за тонну, на Сході нижня границя цінового діапазону перебуває на оцінці 2 тис. 500 гривень за тонну, а верхня сягає 2 тис. 520 гривень за тонну. Середня ціна фіксується на відмітці 2 тис. 485 гривень за тонну.

Тенденція зниження ціни на цукор на світовому ринку залишається незмінною.

У четвер торги білим цукром на Лондонській товарній біржі закрилися на відмітці на 3 долари нижче значення попереднього дня, хід торгів у п'ятницю демонструє зниження котирувань ще на 3 долари - до оцінки 337,6 доларів за тонну.

Реклама:

За прогнозами асоціації Укрцукор, в 2006/07 маркетинговому році в Україні буде вироблено мінімум 2,5 млн. тонн бурячного цукру проти 1,89 млн. тонн у минулому сезоні.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!