Макуха визнав, що бензин дорожчатиме і рекомендує читати правильні сайти

Середа, 13 грудня 2006, 11:36

Міністр економіки Володимир Макуха визнав, що бензин на заправках України дорожчатиме.

Про це він заявив на прес-конференції 12 грудня за підсумками візиту української делегації до США, повідомляє proUA.

Він уточнив, що мова йде не про регулювання цін. "Мова йде про певне підняття цін на бензин", - наголосив Макуха.

Відповідаючи на питання про ймовірність наближення бензинової кризи, Макуха зазначив, що будь-яку ситуацію можна довести до кризи. При цьому він додав, що зараз змінилася кон’юнктура на світовому ринку, тому щодо окремих видів пального ситуація складається так, що і справді реалізація цього пального стає неприбутковою.

Реклама:

"Я не думаю, що це є серйозна проблема, і найближчим часом ми щодо цього приймемо рішення", - зазначив міністр, маючи на увазі те, що рішення стосовно меморандуму між урядом та компаніями, які займаються збутом пального, про певні граничні ціни можуть бути переглянуті в бік підвищення рівня цих цін.

У той же час в трохи пізніше поширеній Міністерством економіки заяві спростовуються слова міністра Макухи.

"Міністерство економіки вважає необхідним спростувати інформацію, яку було оприлюднено низкою ЗМІ з посиланням на міністра щодо можливості підвищення цін на окремі види пального", - говориться в повідомленні прес-служби відомства.

До заяви Мінекономіки також додається побажання читати інформацію про найбільш точне висвітлення даного питання на інформаційному порталі proUA. Проте... саме в цьому повідомленні зазначеного джерела і йдеться про подорожчання бензину з посиланням на Макуху.

Економічна Правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!