Товарообіг США та України перевищив $2 млрд.

Середа, 13 грудня 2006, 14:13

Загальний товарообіг між Україною та США за 10 місяців 2006 року склав більш ніж 2 млрд. дол.

Сукупна вартість українського експорту в США за цей же період склала 1 млрд. 378 млн. дол., тоді, як американського в Україну - 627 млн. дол., повідомило в середовище українське посольство у Вашингтоні з посиланням на обнародувані напередодні статистичні дані Комісії з міжнародної торгівлі в США.

"Існуючі тенденції дозволяють очікувати, що за підсумками 2006 року обсяг двосторонньої торгівлі між країнами в 2,5 рази перевищить показник 2003 року", - йдеться у повідомленні.

За останній рік торговельний режим між Україною та США істотно покращився. Зокрема, у результаті визнання зусиль України в сфері боротьби з порушенням права інтелектуальної власності (ПІВ) у відношенні неї були скасовані торговельні санкції, введені у 2002 році.

Реклама:

Результати позачергового аналізу стану захисту ПІВ в Україні в рамках Секції 301 закону США про вільну торгівлю дозволили Офісові торговельного представника пом'якшити її рейтинг, перевести її зі списку "пріоритетна іноземна країна" у "список пріоритетного спостереження", а також відновити у відношенні України режим генералізованої системи преференцій США, повідомляє українське диппредставництво.

На початку цього року Міністерство торгівлі США скасувало у відношенні України статус неринкової економіки для цілей антидемпінгових процедур у США. Конгрес США скасував дію обмежувальної поправки Джексона-Веніка у відношенні України.

Крім того, Україна і США завершили процес переговорів у рамках приєднання України до СОТ, і підписали двосторонній протокол про взаємний доступ на ринки товарів і послуг, зазначає посольство.

З врахуванням того, що Україна виявилася досить близька до завершення переговорів щодо приєднання до СОТ, унаслідок чого стане більш інтегрованою до глобальної економіки, посольство сподівається на істотний приріст прямих іноземних інвестицій американських компаній в Україну.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!