Україна починає будівництво нового нафтопроводу

Вівторок, 12 грудня 2006, 11:02

У 2007 році почнеться будівництво нового нафтопроводу, що з'єднає систему Придніпровських магістральних нафтопроводів з нафтовим терміналом Південний для транзиту та перевалки казахстанської нафти.

Проект будівництва вже існує і найближчим часом буде проходити робота з узгодження основних інвестиційних складових проекту з українськими та іноземними фінансовими установами. Про це заявив віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв на брифінгу після підписання Протоколу засідання загальної міжурядової українсько-казахстанської комісії з економічного співробітництва.

"Цей проект входить до групи інвестиційних проектів, щодо яких протягом майбутньому тижня ми будемо зустрічатися з представниками українських банків, а згодом - із представниками ряду іноземних інвестиційно-фінансових установ", - сказав чиновник.

Віце-прем'єр також підкреслив, що "левова частка проекту" буде реалізована вже у 2007 році. Він відмітив, що в бюджеті 2007 року закладено кошти для покриття відсотків по інвестиційних кредитах. Клюєв повідомив, що у 2007 році в реальний сектор економіки необхідно вкласти як мінімум 20 млрд. грн.

"Це енергетика, авіабудівництво, с/г машинобудування, і т.п.. Усі ці інвестпроекти вже готові. Ми будемо обговорювати підписання кредитних договорів для того, щоб вже цього місяця вони почали працювати", - підкреслив віце-прем'єр.

Реклама:

Нагадаємо, Міністерство палива та енергетики прогнозує продовження нафтопроводу "Одеса-Броди" до польського міста Плоцьк за 2-3 роки.

Главред


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!