Жируючі чиновники не повинні платити за пільговими тарифами - Ющенко

П'ятниця, 17 листопада 2006, 12:49

Президент Віктор Ющенко проти практики надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг державним службовцям.

Про це він заявив журналістам після відкриття центру суперкомп'ютерних обчислень українського відділення світового центра даних, передає Обком з посиланням на Українські новини.

"Я не розумію, чому пільгова ціна повинна поширюватися на міністрів, на уряд, на депутатів, на президента, на держслужбовців", – заявив Ющенко.

На думку Ющенко, ці люди одержують не настільки маленьку зарплату, щоб їм на пільгових умовах відпускалися електрика, вода, оплата за житло.

Реклама:

Ющенко впевнений, що це тема, яку повинен піднімати Кабмін.

Як повідомлявся, раніше Кабмін зняв з розгляду на своєму засіданні в п'ятницю проект розпорядження про скасування з 1 липня пільг на користування державними дачами для високопоставлених чиновників.

Діючі розпорядження Кабміну від 19 січня 1994 р. та від 22 травня 2003 р. передбачають оплату високопоставленими держслужбовцями лише 30% вартості комунальних послуг, у тому числі при користуванні держдачами.

На початку червня колишні міністри-пенсіонери просили прем'єр-міністра Юрія Єханурова не підвищувати плату за перебування в будинках відпочинку "Конча-Заспа" та "Пуща-Водиця" під Києвом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!