Янукович не проти відключення заводів Коломойського від газу

Середа, 15 листопада 2006, 18:35

Борги українських підприємств перед компанією "УкрГаз-Енерго" - не погроза національній безпеці, а процес наведення порядку у сфері платіжної дисципліни.

Про це повідомив у середу прем'єр-міністр Віктор Янукович, відповідаючи на питання журналістів, передає Ліга.

Прем'єр підкреслив: "З тими звичками, які є в деяких підприємств у галузях окремих, - жити за рахунок боргів, з ними потрібно, як говорять, прощатися".

Янукович зазначив, що за все потрібно платити, але уряд розуміє, що швидко перейти до нової системи розрахунків неможливо.

Реклама:

"Ми враховуємо недоліки цього періоду, ми сприяємо тому, щоб ті підприємства, які є боржниками по енергоносіях, мали можливість реально платити вчасно", - сказав він.

Також Янукович підкреслив, що оскільки велика частина енергоносіїв, особливо газ, імпортується, проблема з розрахунками створює проблеми у відносинах з країнами-партнерами.

"Негативні наслідки такої поведінки наших підприємств дають негативний імідж у цілому нашій країні", - підкреслив він.

Зокрема, за його словами, однією з головних причин невиконання Туркменістаном контракту з Україною з постачань газу у 2006 році є те, що борги України перед Туркменістаном вчасно не погашалися.

"Я відношуся до цих питань однозначно, за все потрібно платити і платити вчасно - і кожній людині, і кожному підприємству. Тоді буде порядок у державі", - підсумував прем'єр.

Нагадаємо, що раніше Дніпропетровський меткомбінат імені Петровського та Південний гірничо-збагачувальний комбінат (обидва входять до групи "Приват" Ігоря Коломойського) подали позовні заяви до Господарського суду Дніпропетровської області, у яких просять зобов'язати основного постачальника природного газу промисловості ЗАТ "УкрГаз-Енерго" укласти з ними договори на поставки палива.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!