15 жовтня 2021

Новини
21:30
Данілов про контрабанду: Є зрушення, але підсанкційні люди не припинили діяльність
Внаслідок боротьби з контрабандою надходження до бюджету збільшилися на 47 мільярдів гривень, однак контрабанда все ще існує, і люди, які перебувають під санкціями, продовжують свою діяльність.
21:10
Данілов подякував родині Злочевського за відмову від 2 ліцензій на вуглеводні
Родина екс-міністра екології і природних ресурсів часів Януковича Миколи Злочевського відмовилась від 2 ліцензій на вуглеводні.
20:45
Міндовкілля не в достатньому обсязі виконує укази президента – секретар РНБО
Міндовкілля не в достатньому обсязі виконує укази президента, члени РНБО доручили прем'єру розглянути питання роботи керівництва ись міністерства на найближчому засіданні уряду.
20:15
РНБО ввела санкції проти російської мережі супермаркетів Mere
Рада нацбезпеки і оборони ввела санкції проти мережі Mere (проєкт власників російської мережі дискаунтерів "Світлофор") - вона тепер не має права працювати на території України.
18:00
"Нафтогаз" попросив Єврокомісію про долучення до дебатів щодо "Північного потоку-2"
НАК "Нафтогаз України" звернулася до Європейської комісії з проханням приєднатися як третій стороні до дебатів щодо сертифікації "Північного потоку - 2". 
17:10
Приватбанк обмежив кількість переказів з картки на картку до 100 на місяць
Приватбанк оголосив про обмеження кількості переказів з картки на картку до 100 на місяць - більшість користувачів і так роблять менше переказів на місяць.
16:20
LinkedIn припинить роботу у Китаї через посилення цензури
Корпорація Microsoft замінить соцмережу для професійних контактів LinkedIn на сайт для пошуку роботи InJobs - у Microsoft пов'язують це із посиленням інтернет-цензури в Китаї.
15:40
Зеленський напередодні засідання провів рокіровку в РНБО
Президент Володимир Зеленський вивів зі складу Ради національної безпеки та оборони колишнього спікера парламенту Дмитра Разумкова і ввів чинного главу ВР Руслана Стефанчука.
15:00
Вартість Bitcoin уперше за пів року наблизилась до 60 тисяч доларів
Вартість біткоїна 15 жовтня уперше за 6 місяців досягла позначки в 59 892 доларів, наблизившись до рекордного рівня.
14:00
У Румунії оштрафували постачальників газу за підвищення цін всупереч фіксованим ставкам
Румунське агентство з нагляду за енергетикою ANRE оштрафувало декількох постачальників природного газу за підвищення ціни на газ, що поставляється за контрактами з фіксованою ставкою.
13:20
Стартап GitLab, створений українцями, вийшов на IPO: ринкова капіталізація досягла майже 15 млрд доларів
Стартап для розробників GitLab, співзасновником якого є харків'янин Дмитро Запорожець, вийшов на IPO (первинне публічне розміщення акцій) на біржі Nasdaq - після першого дня торгів акції зросли на 35%, а капіталізація GitLab становить 14,9 млрд дол.
12:20
Сталевари в Європі призупиняють виробництво через високі ціни на енергоносії
Найбільша сталеливарна компанія Європи ArcelorMittal тимчасово призупинила виробництво на деяких своїх заводах через високу вартість енергоносіїв.
11:10
Нацбанк цього тижня купив на ринку 120 мільйонів доларів
Цього тижня (11-13 жовтня) Нацбанку купив на міжбанку 119,6 млн доларів.
10:50
Virgin Galactic Бренсона відклала старт комерційних польотів у космос
Компанія космічного туризму Virgin Galactic мільярдера Річарда Бренсона відклала до 4 кварталу 2022 року старт комерційних польотів у космос.
10:00
Зеленський і Шефір намагалися незаконно вивести активи з банку Курченка – "Схеми"
Компанії-боржники Брокбізнесбанку під час його ліквідації підписували з Володимиром Зеленським і Сергієм Шефіром угоди, аби вивести з-під застави вартісне майно. Такі угоди мали б допомогти Зеленському й Шефіру отримати свої депозити в обхід законної процедури.