Virgin Galactic Бренсона відклала старт комерційних польотів у космос

П'ятниця, 15 жовтня 2021, 10:50
 
фото: Virgin Galactic

Компанія космічного туризму Virgin Galactic мільярдера Річарда Бренсона відклала до 4 кварталу 2022 року старт комерційних польотів у космос.

Про це повідомляє CNBC.

Зазначається, що компанія цього місяця почне роботу із реконструкції та вдосконалення своїх космічних кораблів та літаків-носіїв.

За словами представника компанії, очікується, що цей процес триватиме 8-10 місяців - завершення очікується між червнем та серпнем.

Реклама:

"Virgin Galactic планувала розпочати період вдосконалення після наступного космічного польоту під назвою Unity 23.

Але компанія заявила, що нещодавнє випробування "визначило можливе зниження граничних показників міцності деяких матеріалів, що використовуються для модифікації конкретних з'єднань", що вимагає "подальшого огляду", - пише видання.

"Цей процес удосконалення спрямований на посилення безпеки, забезпечує найбільш ефективний шлях до комерційного обслуговування та є правильним підходом для нашого бізнесу і наших клієнтів", - сказав генеральний директор Virgin Galactic Майкл Колглазієр.

На закритті сесії 14 жовтня акції Virgin Galactic впали на 14% - до 20,65 дол за акцію. Станом на ранок 15 жовтня (за Києвом) акції торгувались по 24,06 дол за акцію.

Космічний політ Unity 23 тепер відбудеться після процесу вдосконалення.

Virgin Galactic запланувала ще два космічні польоти - Unity 24 і Unity 25 - на третій квартал 2022 року, але для них більше немає доступних дат.

Читайте також: Космічний туризм від Бренсона, Безоса і Маска: чим вони відрізняються і коли подешевшає квиток у космос

Нагадаємо:

Компанія Virgin Galactic 11 липня здійснила перший "туристичний" суборбітальний політ зі своїм засновником, британським мільярдером Річардом Бренсоном на борту.

У серпні Virgin Galactic оголосила про відновлення продажів квитків космічним туристам — ціна починається від 450 тисяч доларів за одне місце на ракетоплані VSS Unity. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: