Порошенко: дайте можливість людині спокіно заробляти гроші

Субота, 13 червня 2009, 01:03

Голова ради НБУ Петро Порошенко закликає чиновників створити умови для нормального розвитку еконміки.

Про це підприємець сказав в ефірі телеканалу "Україна".

"Не все залежить від чиновника-бюрокарта. Чиновник має бути чиновником, і не все від нього залежить. Головна функція чиновника - це створити умови нормального розвитку економіки. Створіть нормальну податкову базу, приберить корупцію, корумповані суди. Дайте можливість людині спокійно заробляти гроші й нічого більше від вас не потрібно", - наголосив він.

Голова ради НБУ зауважив, що політичні протистояння не дають можливість розвиватися економіці.

Реклама:

"В нас на економіку лягає політичний цикл і цей політичний цикл ніколи не припиняється", - підтвердив Порошенко.

Він зазначив, що фінансова криза в Україні розпочалася з фінансово-банківської системи.

"Чому вона почалася (фінансова криза. - "ЕП")?  Тому що криза - це реакція на диспропорції. В економіки у нас були найбільші диспропорції: курсові, інфляційні, коли непрофесійні політики думали, що гроші робляться з повітря", - зауважив Порошенко.

За словами голови ради НБУ, Національний банк надрукував 78 мільярдів гривень емісії, "виключно рівно стільки, скільки люди забрали з банківської системи".

"В іншому випадку була би повна блокада банківської системи, не змогли би працювати не тільки банки, а й промислові підприємства, "згоріли" би всі заощадження", - підкреслив він.

Порошенко додав, що сьогоднішня програма рекапіталізації банків - це спільні здобутки уряду, парламенту та НБУ, які дали можливість за рахунок 9 мільярдів гривень (сума коштів за програмою рекапіталізації. - "ЕП") вирішити проблеми 738 645 вкладників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!