Китайський виробник смартфонів втратив від санкцій США більше 3 мільярдів доларів

Середа, 23 травня 2018, 10:00
 

Керівництво китайської телекомунікаційної компанії ZTE оцінює втрати від накладених США рестрикцій не менше ніж в 3,1 мільярда доларів.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на Bloomberg.

За відомостями джерел постачання, мова йде, зокрема, про заборону для американських фірм на продаж ZTE обладнання, комплектуючих та програмного забезпечення.

Компанія в результаті була змушена в значній мірі згорнути свою діяльність. Від її продукції відмовилися деякі клієнти.

Реклама:

Відзначається, що в ZTE розраховують, що Вашингтон і Пекін досягнуть домовленості щодо пом'якшення санкцій проти компанії. В цьому випадку фабрики ZTE, які в даний час не функціонують, знову почнуть працювати через уже декількох годин після відміни рестрикцій.

Президент США Дональд Трамп у вівторок заявив, що на особисте прохання голови КНР Сі Цзіньпіна його адміністрація розглядає можливість пом'якшення санкцій проти ZTE.

Глава Білого дому констатував, що дані обмежувальні заходи шкодять інтересам американських виробників. Трамп також повідомив, що американська влада може оштрафувати ZTE на 1,3 млрд доларів.

Раніше ми повідомляли, що адміністрація президента США аналізує обмеженняможливості для ряду китайських компаній продавати телекомунікаційне обладнання в Америці.

Після цього китайська компанія ZTE заявила, що припинила "велику операційну діяльність" після того, як Адміністрація Трампа заборонила їй використовувати компоненти, вироблені в Сполучених Штатах.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!