Нафта торгується на максимумах 2016 року, барель Brent - 49,23 долара

Вівторок, 17 травня 2016, 09:32

Нафта у вівторок продовжує дорожчати, торгуючись на максимальних позначках за 2016 рік на тлі перебоїв поставок з Нігерії, Канади і Венесуели, а також на тлі прогнозу експертів банку Goldman Sachs.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 8:11 вартість липневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зростала на 0,53% - до 49,23 долара за барель. Ціна червневих ф'ючерсів на нафту марки WTI піднімалася на 0,98% - до 48,19 долара за барель.

Зростання світових цін на нафту пов'язане, в першу чергу, з перебоями в поставках з боку Нігерії, Венесуели і Канади, що істотно знизило надлишок пропозиції на ринку "чорного золота", пише агентство Рейтер.

Реклама:

На цьому тлі в понеділок нафта марки Brent вперше з 5 листопада 2015 року сягнула позначки в 49 доларів за барель. У вівторок нафта марки WTI вперше з 4 листопада 2015 року перевищила позначку в 48 доларів за барель.

"Зростаюча увага до пропозиції на ринку нафти повинна надати хорошу підтримку цінам в короткостроковій перспективі", - вважають експерти ANZ.

Зниження пропозиції на ринку призвело до того, що аналітики банку Goldman Sachs, які довгий час попереджали про надлишок запасів і чергове падіння цін на нафту, кардинально змінили свій прогноз щодо динаміки ринку "чорного золота". Експерти вважають, що ринок перейшов від перенасичення до дефіциту.

Крім того, якщо раніше аналітики банку вважали, що світові ціни на сировину опустяться до позначки в 20 доларів за барель, то тепер прогнозна ціна Goldman Sachs на нафту марки WTI на другу половину 2016 року становить 50 доларів за барель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!