Приватизація ОПЗ може затягнутися через зірвані збори акціонерів

Четвер, 28 квітня 2016, 15:44

Приватизація Одеського припортового заводу може затягнутися через зірвані збори акціонерів.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав виконавчий директор ІК "Конкорд-Капітал" Андрій Герус.

"Єдине питання, яке могло зірвати збори акціонерів ОПЗ, це переобрання Наглядової Ради Одеського Припортового Заводу. Власне Кабмін не затвердив завдання на голосування і збори не були проведені", - написав він.

 

За словами Геруса, Фонд Держмайна пропонував такі кандидатури: Ігор Білоус (голова ФДМУ), Ірина Лепявко - начальник відділу ФДМУ, Анастасії Маньківська - заступник начальника відділу ФДМУ, В'ячеслав Абраменко - начальник управління ФДМУ, Людмила Єсипенко - головний спеціаліст ФДМУ.

Реклама:

"Очевидно, що такі чиновники Фонду держмайна, формально можуть бути представниками держави, але реально є виконавцями чужої неформальної волі", - зазначив він.

 

Герус зазначив, заводом далі будуть управляти ті, які управляли останній рік, коли були гучні корупційні скандали.

"Щоб провести нові збори, треба не менше 2 місяців. А на літо обіцяли проведення приватизації", - підсумував він.

Як повідомлялося, Фонд держмайна розраховує в кінці липня 2016 року закрити угоду з продажу 99,6% акцій Одеського припортового заводу.

Одеський припортовий завод - другий за величиною виробник аміаку і карбаміду і третій - з випуску азотних добрив в Україні. Підприємство також здійснює перевантаження хімічної продукції, що надходить з країн СНД на експорт.

Завод є монополістом на загальнодержавному ринку спеціалізованих послуг з прийому, охолоджування і перевантаження аміаку.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!