ОПЕК зберегла прогноз темпів зростання попиту на нафту

Понеділок, 14 березня 2016, 19:48

Організація країн - експортерів нафти не міняла прогноз щодо попиту на нафту в 2016 році і зберегла його на поточному рівні: попит зросте на 1,25 млн барелів на добу і становитиме 94,23 млн барелів.

Про це свідчить березнева доповідь ОПЕК, передає "Газета.ru".

При цьому попит на нафту з країн ОПЕК був знижений: попит зросте в 2016 році на 1,8 млн барелів на добу - до 31,5 млн барелів, що на 0,1 млн барелів на добу нижче, ніж в попередній версії прогнозу.

Експерти ОПЕК вважають, що в 2016 році видобуток нафти поза країнами картелю скоротиться на 0,7 млн барелів на добу і становитиме 56,39 млн барелів.

Реклама:

Скорочення буде проходити на тлі відмови від масштабних інвестиційних проектів і інвестицій в нові родовища.

За підсумками 2015-го країни, що не входять в ОПЕК, поставляли 57,09 млн барелів на день. Таким чином, дисбаланс попиту над пропозицією на світових ринках як і раніше зберігається.

Нагадаємо, раніше МЕА заявило, що, на його думку, світові ціни на нафту, швидше за все, вже досягли мінімуму, а значить, скоро почнуть зростати. Цьому сприяють очікування агентства того, що повернення Ірану на нафтовий ринок не сильно вдарить по попиту, а також ознаки зниження поставок країнами ОПЕК.

При цьому, на думку МЕА, відновлення цін на нафту не означає, що "найгірше вже позаду".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!