ОПЗ віддасть третину мільярда компанії з бізнес-орбіти Фірташа - ЗМІ

Понеділок, 15 лютого 2016, 11:59

Суд узаконив мирову угоду, згідно з якою Одеський припортовий завод поверне компанії "РГК Трейдинг" борг у розмірі 345 млн гривень до кінця травня 2016 року.

Про це стало відомо з визначення Госпсуду Києва від 3 січня 2016 року, розміщеного в Єдиному реєстрі судових рішень, пише "Перша інстанція".

Як пише видання, в минулому році ОПЗ перерахував цій фірмі більшу частину заборгованості на суму майже в 900 млн гривень.

Як випливає з судових матеріалів, 25 грудня 2015 року "Одеський припортовий завод" звернувся до суду з проханням затвердити мирову угоду з компанією "РГК Трейдинг".

Реклама:

Відповідно до рішення Одеського господарського суду від 3 листопада 2014 року, з Одеського припортового заводу на користь "РГК Трейдинг" було стягнуто 1,21 млрд гривень боргу, 36 млн гривень, 10,5 мільйона - річних відсотків, 67,4 мільйона - інфляційних збитків.

У документі також говориться, що боржник на момент укладення мирової угоди (грудень 2015 року), має заборгованість перед "РГК Трейдинг" в сумі 345,6 млн гривень і зобов'язується до 31 травня 2016 року погасити заборгованість відповідно до затвердженого графіка.

Згідно з інформацією профільного порталу по енергетиці "UA-Energy.org", засновником "РГК Трейдинг" є кіпрський офшор Т.GI Gas Holdings Limited, а її директором - Артем Компан, більш відомий як заступник голови правління з обліку та реалізації природного газу ВАТ "Дніпропетровськгаз" (в якому компаніям Дмитра Фірташа належить 26%).

Також цей менеджер є представником ТОВ "Регіональна газова компанія", яку ще раніше структури бізнесмена Фірташа створили для управління його міськ- і облгазами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: