На Гаваях розпочався експеримент з виживання на Марсі

Неділя, 30 серпня 2015, 11:56

На Гавайських островах команда НАСА приступила до проведення експериментальної місії з виживання в умовах, схожих політом на Марс.

Про це пише російська служба ВВС.

Команда з шести чоловік проведе один рік в повній ізоляції від зовнішнього світу в спеціальному комплексі на схилі сплячого вулкану Мауна-Лоа. Розмір купола, під якими житимуть учасники експерименту, - 11 метрів в діаметрі і 6 метрів у висоту.

У складі експериментальної команди троє чоловіків і три жінки - французький астробіолог, німецький фізик і четверо американців - пілот, архітектор, лікар і ґрунтознавець.

Реклама:
 

Згідно з підрахунками НАСА, політ на Марс може зайняти від року до трьох років.

Учасникам експерименту належить цілий рік прожити без свіжого повітря, свіжоприготованої їжі в ізольованих приміщеннях. З їжі у них, серед іншого, є порошкоподібний сир і консерви з тунця.

 

Згідно з умовами експерименту, члени команди повинні будуть виходити назовні тільки в скафандрах.

Експеримент стартував у п'ятницю в 3:00 дня за місцевим часом.

 

У НАСА розраховують за допомогою експерименту вивчити медичні, психологічні та інші проблеми, з якими може зіткнутися екіпаж корабля, що відправляється на Марс.

"Вважаю, один з найважливіших уроків полягає в тому, що неможливо запобігти особисті конфлікти. Вони будуть відбуватися в таких довгих місіях, навіть з найкращими людьми", - сказала один з організаторів експерименту Кім Бінстед.

Американське космічне агентство раніше вже двічі проводило аналогічні експерименти: вони тривали чотири і вісім місяців. Нинішній експеримент виявиться найдовшим за часом і буде максимально наближений до реальних умов польоту на Марс.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!