Найбільший німецький перестраховик йде з Росії

Понеділок, 13 липня 2015, 09:40

Один з чотирьох найбільших перестраховиків у світі і найбільший у Німеччині - Munich Re - закриває своє представництво в Росії.

Про це пише газета "Ведомости".

Компанія, за словами двох топ-менеджерів страховиків, оголосила про це своїм партнерам в РФ 2 липня, а 9 липня повідомила на сайті, що продовжить обслуговувати своїх російських клієнтів безпосередньо з Мюнхена.

Munich Re пояснив своє рішення прагненням підвищити ефективність російського бізнесу, що забезпечить його прибутковість в майбутньому.

Реклама:

Топ-менеджер, який був присутній на зустрічі з німецькою компанією, уточнює, що Munich Re пояснює відхід сукупністю чинників - відносно вузький ринок РФ з поганою економікою і низькою якістю ризиків, і компанія не побачила перспектив поліпшити свої показники.

Співрозмовники вказують, що Munich Re все частіше став "потрапляти" на великі виплати у зв'язку з індустріальними аваріями, зокрема, аварією на Саяно-Шушенській ГЕС та підтопленням Загорській ГАЕС-2 у вересні 2013 року (за яким досі існують суперечки компанії з "Ингосстрахом" і "РусГідро" про те, чи слід вважати цей випадок страховим і скільки по ньому потрібно платити).

В цілому в останні десять років ситуації в російському індустріальному секторі, ризики якого часто перестраховувала Munich Re, значно погіршилася, і крім великих страхових випадків це ще й шахрайства, і "незрозумілі схеми", зазначив інший співрозмовник, і якщо раніше цей сектор страхування був "суто прибутковим", то зараз він збитковий.

На думку джерел газети, відхід компанії з Росії - негативна подія, тому що знижує конкуренцію на ринку перестрахування, але катастрофою не стане.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!