Кабмін хоче застрахувати усіх учасників АТО

Четвер, 6 листопада 2014, 18:48

Відповідні міністерства прораховують можливість страхування життя усіх учасників Антитерористичної операції за рахунок держави.

Про це під час зустрічі з членами Європейської бізнес асоціації повідомив віце-прем`єр Володимир Гройсман, повідомляє прес-служба уряду.

"Ідея в тому, щоб, з одного боку, застрахувати всіх учасників, з іншого - кожному дати гарантії, що він вже є застрахований, і якщо не дай Бог щось трапиться, страхова сума буде виплачена автоматично. Я думаю, це буде добре сприйнято людьми", - сказав він.

За його словами, необхідно прорахувати спроможності держави здійснити таке фінансування та забезпечити прозорість цього механізму, відібравши на публічному конкурсі надійні страхові компанії.

Реклама:

Сума страхової виплати, за словами Гройсмана, має дорівнювати розміру одноразової виплати, яку гарантує сьогодні держава сім`ям загиблих.

"Вчора прем’єр-міністр дав доручення, щоб зробили такі розрахунки. Як тільки ці розрахунки покажуть, що це реально, і є гарантії того, що таке страхування є стовідсотковим з точки зору оплати коштів, це одразу можна буде робити, я не бачу тут перешкод", - додав Гройсман.

Як відомо, уряд зрівняв виплати при втраті годувальника для сімей працівників правоохоронних органів, які загинули в зоні АТО, з виплатами сім`ям загиблих військовослужбовців Збройних Сил України. Виплати становитимуть 609 тисяч гривень.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!