"Украерорух" заплатить 344 мільйони за зв’язок над Україною і Кримом

Понеділок, 19 травня 2014, 12:38

ДП  "Украерорух" за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ "Датагруп" на послуги щодо передавання даних мережами проводового зв’язку на суму 344 мільйона гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" із посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, послуги замовлено на 10 років уперед до 2024 року.

Фірма повинна забезпечити на об’єктах "Украероруху" канали Ethernet та цифрові канали Е1 (2048 Кбіт/с), налаштувати відповідну маршрутизацію трафіку на основі транспортної технології SDH із відповідним ієрархічним рівнем на кожному з об’єктів.

Реклама:

Обладнання для забезпечення вказаних послуг має встановити сам "Датагруп", на нього ж покладається обслуговування та ремонт.

Волоконно-оптичні лінії зв’язку між об’єктами "Украероруху" та вузлами агрегації "Датагруп" мають бути прокладені за географічно рознесеними трасами, які не співпадають з існуючими трасами кабельних ліній зв’язку.

Зокрема у список об’єктів, на яких має бути розміщене обладнання й забезпечений зв’язок, внесені й шість об’єктів у Криму: структурний підрозділ "Кримаерорух", авіакомпанія "Украерорух" і Заводська СОПР в Сімферополі, Севастопольська СОПР, Керченський об’єкт РТО і РЛП-42 "Молочне" в Сакському районі.

Фірму "Датагруп" заснували у 2001 р. Олександр Кардаков, Олександр Данченко, ЗАТ "Інком"" того ж Кардакова навпіл з Сергієм Скуртовим, а також ЗАТ "ІКС-Україна".

Власникамими останнього тоді були Валерій Чеповський, Іван Мороз, Ірина Цовбун та Олександр Федченко, який пізніше, у 2008-2011 р. очолюватиме "Інком".

Насьогодні офіційним власником фірми "Датагруп" є кіпрська компанія "Датагруп Холдинг".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!