В Україні продажі мобільних телефонів впали на третину

Понеділок, 12 травня 2014, 11:49

Продажі мобільних телефонів і смартфонів в Україні в березні знизилися в порівнянні з січнем на 34%.

Про це йдеться в матеріалах експертного проекту Hi-Tech Mail.Ru з посиланням на аналітичну компанію GFK Ukraine, пише "Лента.ру".

У тому числі, падіння продажів телефонів і смартфонів становило в лютому 29% по відношенню до січня, а в березні - 6% по відношенню до лютого.

У лютому минулого року, за даними GFK Ukraine, теж спостерігалося сезонне скорочення попиту на мобільні пристрої в порівнянні з січнем, але набагато менше - на 17%. А в березні 2013 їх продажі зросли.

Реклама:

Експерти GFK підкреслюють, що в січні поточного року продажі мобільних пристроїв на Україні зростали, як і в два попередні квартали.

Починаючи ж з лютого 2014 року, коли почалися "хвилювання" на ринках, темпи приростів продажів почали різко скорочуватися.

Хоча в першому кварталі 2014 зафіксовано зростання продажів смартфонів в Україні на 49% порівняно з аналогічним періодом 2013 року, в результаті весь він, за оцінкою експертів, досягнутий за рахунок січня. Що стосується мобільних телефонів, то за підсумками першого кварталу поточного року їх продажі зменшилися на 21% проти торішнього рівня.

Аналогічна картина спостерігається і в сегменті планшетних комп'ютерів.

Їхні продажі в Україні знизилися на 46% проти січневого рівня, а березні - на 17% проти лютневого.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!