Dragon Capital купує систему Portmone

Четвер, 7 листопада 2013, 10:11

Антимонопольний комітет дозволив інвестиційному фонду під управлінням ІК Dragon Capital отримати контроль над одним з найбільших операторів ринку безготівкових платежів - системою Portmone.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Антимонопольний комітет дозволив фонду прямих інвестицій Europe Virgin Fund LP, що знаходиться під управлінням ІК Dragon Capital, купити понад 50% акцій кіпрської компанії Budus Investments ltd.

За даними агентства "Інтерфакс-Україна", на березень 2012 року Budus Investments ltd. володів 70% статутного капіталу ТОВ "Портмоне" напряму і 30% - опосередковано через ТОВ "Будус-Інвест". Budus Investments ltd. і "Будус-Інвест" також володіють фінансовою компанією "МБК", яка займається переказом грошей небанківським фінансовим установам.

Реклама:

Компанія "Портмоне" (ТМ Portmonе), заснована в 2002 році, здійснює електронну доставку клієнтам рахунків від постачальників послуг, забезпечує їх оплату платіжними картами через інтернет, а також забезпечує еквайринг платіжних карт для інтернет-магазинів.

У 2012 році чистий прибуток становив 331 тисяч гривень, чистий дохід - 5,39 мільйона гривень. Через сайт можна оплатити послуги ЖКГ, телеком -та інтернет-операторів, купити квитки в кіно, театр, на концерт, залізничні та авіаквитки, підписатися на ЗМІ, оплатити страховку, поповнити рахунок в онлайн-іграх.

В ІК Dragon Capital від коментарів відмовилися, посилаючись на конфіденційність угоди.

Portmone є одним з лідерів ринку серед систем прийому платежів в інтернеті.

За оцінками компаній, найбільший обсяг платежів припадає на Приватбанк. У нього понад 30 млн активних платіжних карт (дані НБУ на 1 липня).

При цьому 30% клієнтів-фізосіб є користувачами Privat24. EasyPay, який здійснює платежі через інтернет і платіжні термінали, на другому місці.

Учасники ринку відзначають, що ІК Dragon Capital міг купити актив для подальшого перепродажу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!