Присяжнюк похвалився 16% зростанням експорту до ЄС

Середа, 18 вересня 2013, 12:39

З початку року експорт української сільгосппродукції в ЄС становив  2,6 мільярда доларів і зріс порівняно з минулим роком на 16,3 %.

Про це в інтерв'ю газеті "Урядовий кур'єр " заявив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, пише "УНІАН" .

"За півроку в ЄС було поставлено сільгосппродукції на 2,6 мільярда доларів. Найбільше було експортовано зернових та олійних культур , соняшникової олії. Однак за умови укладення Угоди про асоціацію з ЄС будуть значно розширені асортимент аграрної продукції та її обсяги. Адже покупцями української сільгосппродукції стануть близько 500 мільйонів європейців", - зазначив міністр.

Так, за 7 місяців цього року зовнішньоторговельний оборот між Україною та країнами ЄС збільшився на 11% і становив 4,6 мільярда доларів. Частка ж ЄС в загальній структурі зовнішньоторговельного обороту сільгосппродукції з року в рік зростає і становить зараз майже 34 %, тоді як в 2010 році вона становила 27%.

Реклама:

За словами Присяжнюка, з укладенням Угоди про асоціацію ціни на продукти харчування не зростуть. Натомість українські підприємства отримають доступ до внутрішнього ринку ЄС.

"Перед Україною відкриваються великі можливості для постачання продукції на європейський ринок. Згідно з прогнозами аналітиків, якщо Угода про зону вільної торгівлі з ЄС буде підписана, переробна харчова промисловість України стане більш привабливою інвестиційно", - додав міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!