Чехія знаходиться у розпалі тривалої рецесії - МВФ

Неділя, 4 серпня 2013, 10:22

Чехія знаходиться у розпалі тривалого періоду рецесії, незважаючи на свої високі економічні показники, оскільки зараз спостерігається слабкий внутрішній попит і спад в Єврозоні.

Так вважає Міжнародний валютний фонд, передають "Ведомости".

Подальше уповільнення зростання в єврозоні лише посилить ситуацію, створюючи ризик зниження економічного зростання в довгостроковій перспективі.

"Тому короткострокова макроекономічна політика повинна бути спрямована на підтримку економіки без додаткових перешкод. Стимулювання зростання в середньо-і довгостроковій перспективі зажадає реалізації додаткових структурних реформ", - йдеться в повідомленні МВФ.

Реклама:

При цьому експерти фонду відзначають, що в останні роки економіка Чехії уникла серйозних дисбалансів завдяки твердій політичній структурі і чітким основам економіки.

Також аналітики вказують на провідну роль Чеського національного банку в боротьбі з економічними труднощами.

За оцінками МВФ, зменшення реального ВВП Чехії в 2013 році становитиме 0,4% після падіння на 1,2% в 2012 році. У 2014 році очікується зростання показника на 1,5%. Номінальний ВВП становитиме в 2013 році 201,3 млрд доларів, в 2014 році - 203,8 млрд доларів.

Рівень безробіття в найближчі роки буде зростати - з 7,4% в 2013 році до 7,5% в 2014 році проти 7% в 2012 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: