Forbes: Молдова обігнала Україну у рейтингу найкращих країн для бізнесу

Четвер, 15 листопада 2012, 13:26

Нова Зеландія посіла перше місце в 10 найкращих країн для бізнесу.

Про це повідомляє видання Forbes

Згідно рейтингу журналу Forbes, на першому місці кращих країн для бізнесу опинилася завдяки прозорому та стабільному бізнес-клімату, який заохочує підприємництво Нова Зеландія.

Друге місце в списку посідає Данія. Її ВВП на душу населення один з найвищих у світі.

Реклама:

Гонконг займає третє місце. Його економіка, що сильно залежить від міжнародної торгівлі і фінансів, залишається однією з найяскравіших у світі. Економіка Гонконгу зросла на 5% в минулому році, а рівень безробіття є мізерним 3,2%.

Четверте місце у рейтингу займає Сінгапур. Зазначимо, що економіка Сінгапуру залежить від експорту, особливо в області споживчої електроніки і ІТ-продукції. Його позитивне сальдо торгового балансу склало 24% від ВВП в 2011 році.

На п’ятому місці опинилася Канада, яка в 2012 році втрачає свої позиції з інновацій та технологій.

В десятку найкращих країн для бізнесу також увійшли: 6 місце -  Ірландія, на 7 місці – Швеція, 8 місце посідає Норвегія, 9 сходинку займає Фінляднія, і на 10 місці у топі розмістилася  - Великобританія.

Кращими країнами з колишніх республік СРСР є прибалти: Естонія -22, Литва - 35, Латвія -  40.

За даними журналу, Україна посіла 104 місце у рейтингу, Росія  - 105, Грузія - 50, Казахстан  - 70, Азербайджан - 73, Вірменія - 77, Молдова – 92.

Як відомо, у рейтингу враховуються не тільки ключові економічні показники, як зростання валового внутрішнього продукту (ВВП), рівень інфляції і безробіття, але також ступінь економічної й особистої свободи, система оподаткування і законодавства. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!