Дефіцит бюджету Британії ставить під загрозу реалізацію заходів економії

Вівторок, 21 серпня 2012, 20:22

Бюджет британського уряду став дефіцитним в липні в результаті скорочення податкових надходжень і високих витрат, хоча зазвичай податкові збори в цьому місяці великі.

Після дев'яти місяців рецесії несподіваний дефіцит показав, що у міністра фінансів Джорджа Осборна мало можливостей, щоб дати економіці відчутний поштовх, відзначає агентство Reuters.

Дані про дефіцит знову змусили засумніватися у здійсненності плану коаліційного уряду - зберегти найвищий кредитний рейтинг Великобританії "ААА" і знизити вартість позикових коштів за допомогою зменшення дефіциту бюджету.

Державний бюджет Великобританії, за винятком резервів фінансового сектора, показав в липні дефіцит у розмірі 557 млн фунтів (875 млн доларів), тоді як у липні минулого року профіцит склав 2,8 млрд фунтів, повідомило у вівторок Бюро національної статистики.

Реклама:

"При такому рівні загальні запозичення в 2012/2013 році значно перевищать прогноз, зроблений Бюро бюджетної відповідальності. Оскільки відновлення йде набагато гірше прогнозів Бюро, ми думаємо, що уряд також не зможе скоротити запозичення протягом усього наступного року", - сказала Вікі Редвуд з Capital Economics.

Коаліційний уряд консерваторів і ліберальних демократів має намір знизити дефіцит бюджету до 5,8% ВВП цього року з 8,2% ВВП в 2011/2012 бюджетному році.

У липні Міжнародний валютний фонд повідомив, що Великобританії, можливо, доведеться скоротити податки або підвищити інвестиційні витрати, щоб підтримати зростання, якщо економіка не прискориться до початку наступного року.

Згідно сьогоднішніми даними, надходження до бюджету знизилися на 0,8% в річному численні в результаті 20% падіння корпоративного податку. Поточні витрати, навпаки, виросли на 5,1%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!