На модернізацію ЖКГ потрібно 700 мільярдів гривень - Мінрегіон

Середа, 16 травня 2012, 12:44

В Україні на модернізацію систем у сфері житлово-комунального господарства необхідно понад 700 млрд гривень.

Про це повідомили у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства з посиланням на міністра Анатолія Близнюка, передає УНІАН.

"Ніякі бюджетні програми, хоча ми й за них боротимемося, не зможуть забезпечити навіть одного відсотка інвестиційної потреби комунальних підприємств. Не вирішить цю проблему і звичне підвищення вартості комунальних послуг. Не можна сьогоднішні проблеми вирішувати старими, вчорашніми методами. Актуальним є впровадження ринкових відносин в системах життєзабезпечення", - заявив Близнюк.

На його думку, суть реформи ЖКГ полягає не тільки в проведенні технічних заходів, а й у залученні всіх можливих форм фінансування в галузь.

Реклама:

"Наше головне завдання - створення сприятливих умов для бізнесу в ідеології закону "Про державно-приватне партнерство". Ми розуміємо, що майбутнє ЖКГ - це нормальний рентабельний бізнес у сфері життєзабезпечення", - сказав міністр.

За його словами, Мінрегіон працює над створенням сприятливих умов для розвитку державно-приватного партнерства в сфері ЖКГ.

"Завдання держави - запропонувати правильний і справедливий договір з концесіонером. Найближчим часом Кабмін вийде із законодавчою ініціативою про визначення принципів, на яких держава здаватиме комунальну власність в оренду і концесію. Йдеться про обов'язкові інвестиції концесіонера в технічне переозброєння, що дасть йому можливість знизити витрати і собівартість. Головний принцип - вкладайте гроші і знижуйте собівартість", - сказав Близнюк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!