ЄБРР даватиме ресурси українським банкам для кредитування реального сектору

Вівторок, 24 квітня 2012, 19:06

Європейський банк реконструкції та розвитку розробив схему, згідно з якою ЄБРР надаватиме ресурси українським банкам, а ті, в свою чергу, кредитуватимуть реальний сектор економіки, при цьому валютні ризики будуть розподілені 50 на 50.

Про це заявив керуючий директор ЄБРР по Туреччині, країнам Східної Європи, Кавказу й Центральної Азії Олів'є Декамп у вівторок в Києві, передає УНІАН.

За його словами, ЄБРР веде роботу над внесенням змін до українського законодавства, згідно з якими міжнародним фінансовим організаціям буде надано право випускати облігації в гривні для створення ресурсної бази кредитування української економіки в національній валюті.

"Ми не просто очікуємо, а знайшли інший механізм, щоб розділити 50 на 50 валютні ризики. Це стимулюватиме банки надавати кредити", - сказав він.

Реклама:

Як пояснив директор ЄБРР в Україні Андре Куусвек, ЄБРР надаватиме свої ресурси українським банкам (на сьогоднішній день він працює з 12 банками), а ті, в свою чергу, кредитуватимуть у національній валюті.

При цьому валютні ризики між ЄБРР і українськими кредитно-фінансовими установами розподілятимуться порівну.

Прес-секретар ЄБРР в Україні Антон Усов, у свою чергу, додав, що можливо цього року вже буде укладено 2 такі угоди.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!