Гендиректор ЕxxonMobil не бачить підстав для зростання цін на газ

Субота, 10 березня 2012, 16:56

Незважаючи на зростання цін на нафту і нові загрози для стабільності на Близькому Сході, підстав для зростання цін на газ у короткостроковій перспективі немає,

Про це заявив гендиректор ExxonMobil Рекс Тіллерсон на нафтогазовій конференції CERAWeek в Х'юстоні, передають "Ведомости".

"Фундаментальні фактори говорять про те, що вартість газу не перевищить позначки 5 доларів за галон", - сказав Рекс Тіллерсон.

Він зазначив, що ескалація конфлікту Заходу з Іраном може накрутити нафтові ціни і привести до великої волатильності цін на газ, але в кінцевому підсумку рівень котирувань залежатиме від того, чи відбудеться збройний конфлікт Ірану та Ізраїлю і який збиток буде завдано по фактичним потужностям нафтовидобутку.

Реклама:

Раніше у відповідь на санкції Євросоюзу щодо експорту своєї нафти Іран пообіцяв перекрити Ормузьку протоку, по якій проходить п'ята частина транзиту нафти.

Нафтові ціни ризикують взяти нові висоти через геополітичні ризики і природні катаклізми, зазначив Тіллерсон.

Серед хороших довгострокових новин для нафтогазової галузі глава ExxonMobil відзначив зростання енергоапетиту світової економіки.

За прогнозами компанії, глобальний попит на сировину зросте на 30% до 2040 року.

Для задоволення таких потреб потрібен безпрецедентний рівень інвестицій, заявив Тіллерсон: "Вартість бареля очевидно піднімається разом з розміром інвестицій".

ExxonMobil планує активно вкладатися в розробку нових газових та нафтових родовищ і має намір витратити на ці цілі близько 150 млрд доларів у найближчі п'ять років.

Виступаючи на конференції, Тіллерсон також розкритикував пропозицію президента Барака Обами про скорочення субсидій для нафтогазових компаній.

"Не можна давати різні умови різним галузям і тим більше ставити національні компанії в менш вигідні умови, ніж конкурентів", - обурився він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!