Moody's знизило рейтинги 6 країн Євросоюзу

Вівторок, 14 лютого 2012, 09:21

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service в понеділок увечері знизило рейтинги Іспанії з "A1" до "A3", Італії - з "A2" до "A3", Португалії - з "Ba2" до "Ba3".

Прогноз за всіма рейтингами – "негативний", повідомляє BBC.

Moody's також змінило до "негативного" прогнози рейтингів Великобританії, Франції та Австрії, а також знизило кредитні оцінки Мальти, Словаччини та Словенії.

Щодо Великобританії, яка має найвищий рейтинг, агентство вказало на "зростаючу невизначеність щодо темпів бюджетної консолідації" через уповільнення зростання економіки і ризиків, пов'язаних із розвитком кризи в єврозоні.

Реклама:

Коментуючи звістку про зниження рейтингу, міністр фінансів Британії Джордж Осборн сказав, що воно свідчить про необхідність прийняття жорстких заходів бюджетної економії.

"Це - доказ того, що в нинішній ситуації Британія не може ігнорувати проблему своїх боргів", - заявив він.

Що стосується країн єврозони, то зниження рейтингів пов'язане із вразливістю цих країн у зв'язку зі зростанням фінансових та макроекономічних ризиків у регіоні, а також із невизначеними перспективами проведення інституційних реформ.

При цьому Moody's зберегло незмінним рейтинг Німеччини - на рівні "ААА".

Як відомо, жодне з трьох світових рейтингових агентств досі не знижувало прогнозу рейтингу Великобританії, яка розташована поза єврозоною.

Водночас, Standard & Poor's і Fitch Ratings зді1йснили масоване зниження рейтингів країн єврозони раніше, ніж Moody's.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!