Колесников каже, що поїзди Hyundai можуть запустити в травні

Вівторок, 31 січня 2012, 18:40

Перший із десяти швидкісних поїздів Hyundai для України відправлений морським транспортом із Кореї вчора, 30 січня.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр, міністр інфраструктури України Борис Колесников, передає УНІАН.

"Вчора перший поїзд Hyundai був завантажений на корабель і вийшов до Одеського порту. Він буде в плаванні близько 40-45 днів. Ми хотіли, щоб українці поїхали на травневі свята вже на нових поїздах", - сказав він.

У рамках програми прискореного залізничного руху Україна купує десять швидкісних поїздів у корейської корпорації Hyundai.

Реклама:

Перший поїзд після місячної апробації буде запущено на маршруті "Київ-Харків".

Шість перших поїздів нададуть "Укрзалізниці" до "Євро-2012" і з травня 2012 року їх запустять між містами, що приймають чемпіонат. Ще чотири поїзди поставлять в Україну після проведення чемпіонату.

Поставки десяти нових двосистемних міжрегіональних електропоїздів у дев'ятивагонній комплектації від Hyundai Corporation здійснюються в рамках проекту впровадження в Україні прискореного залізничного руху за контрактом, підписаним із корейською фірмою 16 грудня 2010 року.

85% фінансування від загальної вартості  електропоїздів - 261 мільйон доларів - здійснюватиметься за рахунок кредитів "Ексімбанку" Кореї строком на десять років.

Електропоїзди Hyundai призначені для перевезень пасажирів із експлуатаційною швидкістю до 160 кілометрів за годину залізницями України.

Обслуговування нових поїздів Hyundai планується здійснювати в ремонтно-екіпірувальних депо Харкова та Києва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!