Прокуратура завела справу щодо погроз ревізору з Банкової

Понеділок, 16 січня 2012, 19:49

Прокуратура Одеської області порушила кримінальну справу за фактом погроз убивством члену робочої групи адміністрації президента Костянтину Шпилєвому.

Про це повідомили у понеділок в прес-службі облпрокуратури, повідомляє агентство УНІАН.

Справа порушена за ознаками злочину, передбаченого ст. 129 Кримінального кодексу.

В прокуратурі уточнили, що "за розпорядженням глави адміністрації президента, Шпилєвой здійснює у складі робочої групи перевірку цільового використання бюджетних коштів і дотримання законодавства про державні закупівлі Одеською обладміністрацією і Одеською міськрадою".

Реклама:

Під час перевірки "діяльності Одеської міськради група виявила низку порушень земельного законодавства, зокрема при виділенні земельної ділянки для будівництва кафе-бару, розташованого на одній зі станцій Великого Фонтану в Одесі", - уточнили в прокуратурі.

28 грудня 2011 року на мобільний телефон члена комісії Шпилєвого подзвонив невстановлений громадянин і висловив на його адресу і на адресу членів робочої групи погрози, які сприйняті як реальна загроза життю у зв`язку зі службовою діяльністю.

Керівництво прокуратури Одеської області взяло під контроль хід слідства у цій кримінальній справі, повідомили у прес-службі прокуратури.

Тим часом, депутат Одеської обласної ради Михайло Шмушкович, якого залучено до перевірок законності використання бюджетних коштів, повідомив у понеділок журналістам, що робоча група продовжує перевірки.

При цьому депутат відмовився коментувати серйозність виявлених фінансових та інших порушень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!