"Енергоатом" позичив у голландському банку 50 мільйонів доларів

Четвер, 15 грудня 2011, 15:44

ДП "НАЕК "Енергоатом" 5 грудня за результатами тендеру уклало угоду з Amsterdam Trade Bank N.V. на надання кредиту у розмірі 50 млн доларів.

Вартість угоди склала 7,8 млн доларів, повідомляє портал "Наші гроші" із посиланням на публікацію у "Віснику державних закупівель".

Дворічний кредит надано під 6,3% річних з комісією у розмірі 1,5% за кожен рік користування кредитними коштами.

Згідно з протоколом розкриття, на тендер були подані заявки від чотирьох банків.

Реклама:

Окрім голландського банка-переможця, який є дочірнім банком російського "Альфа-банку", були заявки від ще трьох банків, які належать російським структурам – ПАТ "ВТБ банк", ПАТ "Дочірній банк Сбербанку Росії" і ПАТ "Акціонерний Комерційний Промислово-Інвестиційний Банк".

Пропозиція української "дочки" російського "Сбербанка" вартістю 10 млн доларів була відхилена через те, що власний капітал банку на кінцеву дату останнього звітного періоду був менший, ніж 1,6 млрд грн.

Пропозиція "Промінвестбанку" вартістю 7,6 млн доларів була найдешевшою, однак "Енергоатом" з невідомих причин вирішив скористався більш дорогим кредитом від банку з групи співвласника нафтової компанії "ТНК-ВР" Михайла Фрідмана.

Як відомо, у грудні 2010 року кредит від Amsterdam Trade Bank N.V. в розмірі 35 млн. доларів отримав "Укрхімтрансамміак".

Пізніше держпідприємство уклало з цим банком ще одну угоду на рефінансування поточного боргу перед банком зі збільшенням строку погашення і розміру кредиту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!