Мінфін не бачить підстав рахувати збитки від "Лівели"

П'ятниця, 9 вересня 2011, 12:32

Міністерство фінансів не знайшло законних підстав для встановлення суми збитків, завданих "Лівелою" державі, оскільки компанія здійснювала безмитний імпорт палива в Україну на підставі рішення суду.

Про це заявив міністр фінансів Федір Ярошенко в парламенті, відповідаючи на запитання народних депутатів, передає Oilnews.

Міністр зазначив, що існування подібних фірм - "це недосконалість законодавства, яке ми з вами вже вдосконалили" шляхом прийняття Податкового кодексу і змін до Бюджетного кодексу.

"А збитки від "Лівели" - це умовні збитки, тому що, знову-таки, у нас не було вдосконалено законодавство. І на сьогоднішній день безмитне ввезення нафтопродуктів в Україну не здійснюється", - заявив Ярошенко.

Реклама:

Також, за його словами, до компанії "Лівела" не мають ніякого відношення ні нинішній президент України, ні нинішня влада.

АМКУ в липні 2011 року закрив провадження справи за ознаками порушення "Лівелою" конкурентного законодавства у вигляді зловживання монопольним становищем на ринку бензину та дизельного пального.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!