ДАІ поверне на дороги "годувальників інспекторів"

Понеділок, 1 серпня 2011, 18:11

Державна автомобільна інспекція з дня на день чекає масового повернення сканерів швидкості TruеCam (Візир), що маркують автомобілі, які перевищує швидкість, хрестиком.

Про це повідомляє видання "Бізнес".

Три місяці тому "Візири-2", яких водії прозвали "годувальниками інспекторів", прибрали з доріг після того, як прокуратура з'ясувала, що він не був сертифікований, а отже, на підставі його свідчень не можна було виписувати штрафи.

"Цей прилад створений за допомогою NASA, він зручний тим, що є функції і фото, і відео, відрізняється зручністю в експлуатації. Порушників, які перевищують швидкість, він вираховує за допомогою лазерного променя, після чого автомобіль зупиняємо і складаємо протокол. Лихачів з його допомогою можна виявити в два-три рази більше, ніж з будь-яким іншим", - розповіли інспектори ДАІ.

Реклама:

В Управлінні ДАІ МВС України інформацію про повернення приладів на дороги підтвердили.

"З суботи, 30 липня у нас з'явилося право використовувати ці прилади для контролю швидкості. Ми отримали необхідні висновки державної спеціальної служби технічного захисту інформації. Тобто, ті документи, які вимагала Генпрокуратура в своєму розпорядженні", - повідомив заступник начальника ДАІ Володимир Рєзніков.

"Ми вже почали використовувати ці прилади, наприклад, у Києві. Поступово будемо оснащувати ними регіональні ДАІ. В наявності у нас зараз є 137 таких приладів", - заявив він.

Зі свого боку, водії кажуть, що головний мінус приладу в тому, що він може зафіксувати швидкість одного автомобіля-порушника, а звинуватити в порушенні можуть іншого.

У ДАІ це заперечують, переконуючи, що прилади працюють чесно. За їхніми словами, вдосконалений родич "Візира" не допускає помилок і не боїться судів.

Як повідомлялося, на початку липня міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов оцінив впівмільярда гривень втрати ДАІ від скасування обов'язкового техогляду для приватних легкових автомобілів, мотоциклів і мопедів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!