В Україні найнижчі штрафи за порушення трудового законодавства

Понеділок, 25 липня 2011, 14:28

Законопроекти з детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення стимулюватимуть роботодавців дотримуватися норм законодавства про працю.

Про це заявив Голова Державної інспекції України з питань праці - Головний державний інспектор України з питань праці Андрій Черкасов.

За його словами, законопроекти спрямовані на удосконалення законодавства про оплату праці, легалізацію тіньової зайнятості та заробітної плати, збільшення надходжень до пенсійного фонду та інших соціальних фондів.

Зокрема, законопроекти передбачають приведення до міжнародних вимог поняття "мінімальна заробітна плата", підвищення мінімальних державних гарантій у оплаті праці та забезпечення диференціації оплати залежно від складності робіт та кваліфікації працівників.

Реклама:

Відповідно до законопроекту буде підвищена відповідальність керівників підприємств за неукладання трудових договорів до 8,6 тисячі гривень - за виплату зарплат нижче встановленого законом розміру.

Ще більша відповідальність - щодо підприємств: за ухилення від укладання трудового договору штраф сягатиме 34 тисяч грн.

"Нині з-поміж країн Європи Україна має найнижчі штрафні санкції за порушення законодавства про працю. Розмір санкції за невиконання норм трудового законодавства може становити мінімум 510 гривень, а максимум 850 гривень. А якщо порушник не виконав вимоги інспектора усунути вже встановлене порушення, то йому "світить" штраф від 850 до 1700 гривень", - зазначив Черкасов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!