Лукашенко звільнив голову Нацбанку

Понеділок, 18 липня 2011, 19:44

Президент Білорусі Олександр Лукашенко відправив у відставку главу Нацбанку Петра Прокоповича, який був відсторонений від керівництва з середини червня через хворобу.

У понеділок прес-служба Лукашенка повідомила, що білоруський президент підписав указ про відставку глави Нацбанку, передає Reuters.

Лукашенко місяць тому призначив виконувати обов'язки голови Нацбанку першого заступника голови Юрія Алімова, пояснивши це тим, що 68-річний Прокопович, який переніс недавно операцію на серці, потребує відпочинку.

Проте вже через чотири дні після призначення в.о Лукашенко сказав, що Прокопович не повернеться більше до Нацбанку.

Реклама:

У травні Білорусь девальвувала свій рубль на 36 відсотків, після того як втратила чверть своїх резервів в іноземній валюті через значні витрати в кінці 2010 року, зроблені урядом на виконання передвиборних обіцянок Лукашенка.

Девальвувавши рубль Нацбанк жорстко обмежив коливання курсу, відмовившись одночасно від валютних інтервенцій, що призвело до жорсткого дефіциту валюти в країні.

У червні Білорусь отримала 800 мільйонів доларів в якості першого траншу 3-мільярдного кредиту з контрольованого Росією антикризового фонду ЄврАзЕС.

Однак, білоруський Нацбанк не раз говорив, що незважаючи на це не збирається відновлювати інтервенції на ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!