80% київської парковки перебуває в "тіні"

Понеділок, 11 липня 2011, 13:00

До міського бюджету Києва не надходить близько 170 мільйонів гривень від плати за паркування транспортних засобів у зв'язку з тим, що 80% працює в тіні.

Такий висновок міститься у звіті контрольної комісії Київради з питань цільового використання коштів КП "Київтранспарксервіс", яке розглядалося на засіданні комісії в понеділок, передає "Інтерфакс-Україна".

Голова комісії, депутат Київради Юрій Дмитрук зазначив, що за підсумками перевірки було встановлено, що надходження до бюджету міста за перший квартал від паркування, яке перерахувало КП "Київтранспортсервіс", становило 12 мільйонів гривень.

За його словами, в Києві на 1 червня діяло 194 денних майданчика на 7,2 тисячі місць для паркування і 649 нічних майданчика на 63,2 тисячі паркувальних місць.

Реклама:

Разом з тим, КП "Кіевпастранссервіс" контролює лише 20% денних стоянок і 10% нічних.

Дмитрук пояснив таку ситуацію у зв'язку з тим, що після ліквідації районних рад і районних комунальних підприємств, які займалися паркуванням, 80% парковок "перейшли у тіньовий сектор".

У звіті комісії містяться рекомендації Київраді створити дочірнє підприємство в районах за участю районних держадміністрацій, комунального підприємства "Кіевпастранссервіс", яке має навести порядок в паркувальній сфері.

Зокрема, дочірні підприємства будуть повинні укласти договори з усіма підприємствами, які займаються паркуванням автотранспорту.

У разі відмови укласти такий договір паркувальний майданчик буде переходити під юрисдикцію КП "Кіевпастрансервіс".

Дмитрук також зазначив, що з 11 гривень, які підприємство стягує за паркування, воно має право залишити собі лише 3 гривні, а 8 перерахувати КП "Київпастранс".

За його словами, це не вигідно для підприємців. Тому пропонується змінити співвідношення при якому половина цих коштів має залишатися у паркувальників.

Дмитрук повідомив, що договори з підприємствами - паркувальниками повинні бути укладені до кінця 2011 року.

Це дозволить збільшити дохідну частину бюджету в 3-4 рази - до 200 мільйонів гривень на рік.

Звіт та рекомендації тимчасової комісії будуть винесені на затвердження Київради 14 липня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!