"Укрзалізниця" і "Бориспіль" закуплять 500 таксі

Середа, 8 червня 2011, 11:59

У 2011 році "Укрзалізниця" спільно з аеропортом "Бориспіль" створять власну службу таксі, яка буде обслуговувати пасажирів на Центральному залізничному вокзалі Києва та в аеропорту "Бориспіль".

Про це заявив віце-прем'єр - міністр інфраструктури Борис Колесніков, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Колесніков пояснив, що для цих цілей, за власні кошти підприємств уже в 2011 році буде закуплено 500 автомобілів, обладнаних кондиціонерами, лічильниками з фіксованою оплатою проїзду, апаратами, що дозволяють розплачуватися за проїзд кредитною карткою.

Взимку ці машини почнуть роботу в аеропорту та на центральному вокзалі Києва.

Реклама:

Після Євро-2012 ліцензія на роботу біля аеропорту та вокзалу буде виставлятися на тендер.

Колесніков зазначав, що такий крок викликаний тим, що в Україні досі немає служби таксі, здатної працювати за європейськими стандартами.

"Нині ми не знайшли жодної служби таксі, яка має більше 300 автомобілів, обладнаних кондиціонерами, лічильниками, що дозволить зробити систему оплати проїзду максимально прозорою, а також системами, завдяки яким пасажир буде мати можливість розрахуватися за поїздку картками Visa і Mastercard, - сказав він.

При цьому віце-прем'єр вказав, що планується навчити водіїв новоствореної служби англійській мові з тим, щоб вони мали можливість вільно обслуговувати туристів.

Як повідомлялося, раніше Колесніков уже заявляв про можливе створення власної служби таксі, яка буде обслуговувати пасажирів на Центральному залізничному вокзалі Києва та в аеропорту "Бориспіль".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!