Світовий банк підвищив прогноз зростання світового ВВП

Середа, 8 червня 2011, 10:41

Світовий банк прогнозує, що світова економіка в 2011 році виросте на 3,2%, сповільнившись з 3,8% в 2010 році.

Про це ідеться в доповіді банку Global Economic Outlook, повідомляє агентство "Интерфакс".

У березні 2011 року Світовий банк знизив свій прогноз для світової економіки до 3,1% з 3,3%.

Уповільнення зростання економіки в групі розвинених країн з 2,7% до 2,2% цього року, як очікується, відбудеться у зв'язку з падінням ВВП Японії, викликаним наслідками землетрусу і цунамі в березні цього року.

Реклама:

Економічне зростання в решті розвинених країнах буде залишатися стабільним на рівні 2,5% до 2013 року, незважаючи на поступове згортання фіскальних заходів підтримки економіки, яка постраждала в роки кризи.

Економічне зростання в США набрало сили за останні 6 місяців і стає все більш стійким.

У другій половині 2011 року зростання ВВП прискориться після відносно слабких результатів за перший і другий квартали.

Економіка США в 2011 році в цілому зросте на 2,6%, в 2012 році - на 2,9%. До 2013 року економіка сповільниться до 2,7%.

Відновлення економіки Європи все ще стримується невизначеністю відносно державного боргу декількох країн єврозони і бюджетної консолідацією.

Тим не менше обсяги промвиробництва Німеччини та Франції зростають, а безробіття в Німеччині опустилася до рівня нижче докризового.

У доповіді говориться, що економічна активність у регіоні Європа та Центральна Азія продовжить відновлюватися в 2011 році, хоча і більш повільними темпами, ніж роком раніше. Високі ціни на нафту підтримають внутрішній попит в країнах-експортерах нафти, особливо в Росії, що призведе до збільшення обсягу грошових переказів та експорту в інші країни регіону.

Джерелами ризику залишаються слабість банківського сектора в деяких країнах регіону і наявність боргу, номінованого в іноземній валюті.

Крім того, регіон залишається вразливим перед потенційними проблемами, які можуть виникнути через кризу держборгу в Європі.

Зростання ВВП регіону знизиться з 5,2% до 4,7% в 2011 році. У наступні два роки економіка регіону зростатиме темпом 4,5%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!