Бойко каже, що у кримську електростанцію треба 1,5 мільярда

Четвер, 23 червня 2011, 17:31

Інвестиції у будівництво парогазової електростанції у Щолкіне (АР Крим) становитимуть близько 1,5 мільярда доларів.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко, повідомляє УНІАН.

"Реалізується кілька напрямків співробітництва з Китаєм. Це будівництво парогазової станції в Щолкіному, де дуже значний, близько 1,5 мільярда доларів, обсяг інвестицій", - заявив міністр.

20 червня державне підприємство "Кримські генеруючі системи" і Китайська національна машинобудівна корпорація Sinomach підписали в Києві рамкову угоду про початок погодження умов укладення договору на будівництво в Щолкіному ПГЕС орієнтовною встановленою потужністю 750-900 МВт.

Реклама:

В рамках проекту планується також побудувати підстанції видачі потужності і підводного газопроводу Джанкой-Щолкіне для забезпечення газопостачання майбутнього енергооб'єкта.

Первинну угоду про намір будівництва ПГЕС в Криму було підписано в Китаї ще у вересні 2010 року. Документ був підписаний Мінпаливенерго, Sinomach, а також Експортно-імпортним банком Китаю.

Крим є енергодефіцитним регіоном. Більше 90% електроенергії, що споживається регіоном, імпортується з материкової частини України по міжсистемним лініям електропередачі напругою 220-330 кВ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!