У Азарова натякнули Тимошенко: екс-прем'єра Ісландії вже судять

П'ятниця, 10 червня 2011, 09:14

У Кабінеті міністрів натякають, що колишній прем'єр Ісландії (2006-2009 роки) Гейр Хорде вже постав перед спеціальним судом за звинуваченням у халатній поведінці, яка сприяла фінансового колапсу країни в 2008 році.

Рішення про судове переслідування екс-прем'єра парламент Ісландії ухвалив ще у вересні 2010 року, нагадує прес-служба Кабміну.

Обвинувачення вважає, що в результаті зневажання Хорде службовими повноваженнями країна, що займала до кризи п'яте місце за рівнем ВВП на душу населення, була змушена звертатися за допомогою до МВФ.

"Як свідчить невблаганна статистика, ближче всіх до таких показників діяльності, як в Ісландії оцінює суд, стоїть колишній уряд України. Тільки за 2008 рік - час прем'єрства Юлії Тимошенко, яка запевняла, що криза до України не дійде, - девальвація гривні становила 52,5%. Свої заощадження в банках втратили і не змогли отримати мільйони українців. Перед приходом Тимошенко до влади (2007 рік) зростання ВВП становило 7,5%, який вже через два роки її "роботи" перейшов в 15% падіння ", - зазначили в Кабміні.

Реклама:

"Цікаво, чи врахують члени Європарламенту під час розгляду справи Тимошенко пряму аналогію з Ісландією, кандидатом на вступ до ЄС", - наголосили у Азарова.

Як повідомлялося, раніше Європейський парламент прийняв резолюцію про ситуацію в Україні, у якій висловив стурбованість виборчим правосуддям в країні.

Резолюцію підтримали 37 депутатів Європарламенту, проти - 16, утрималися - 7 депутатів.

Депутати нагадали владі України про те, що принцип колективної відповідальності за рішення уряду не дозволяє переслідувати окремих членів уряду за рішення, прийняті колективно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!